Igualada és una ciutat amb un ric passat industrial. Durant segles, les seves fàbriques tèxtils i les adoberies situades al barri del Rec van ser autèntics motors econòmics. A mitjans del segle XX va arribar la decadència i aquells edificis imponents, poc a poc, van ser abandonats. Avui se’ns fa encara més evident l’esplèndid patrimoni arquitectònic que van deixar aquells anys de progrés: un barri sencer que, malgrat el temps, conserva una atmosfera particular que el fa especial.

Al barri del Rec d’Igualada hi conviuen adoberies en actiu amb velles fàbriques en desús. Carrers estrets que amaguen autèntics tresors: grans edificis industrials del s. XIX i XX que conserven sales enormes gairebé tal i com eren, patis interiors, façanes, ornaments…. I, sempre present, el rec, un canal d’aigua de 3 km que encara avui  recorre el barri d’est a oest.

Ara volem donar-li veu, almenys durant uns dies l’any. El poder de la moda i de les marques i dissenyadors presents al Rec.0 són decisius per a donar a conèixer aquest tresor. Us presentem unes imatges de Roger Velàzquez que són un retrat del Rec tal i com era abans.